Euroopa Parlament võttis vastu resolutsiooni nõudega Eston Kohver vabastada

Euroopa Parlament võttis täna vastu resolutsiooni, milles mõistab hukka Eston Kohveri ning Ukraina filmitegija Oleg Sentsovi ja aktivisti Aleksander Koltšenko vangistamise ja inimõiguste rikkumise Venemaa poolt ning nõuab nende kohest vabastamist.

Venemaa on röövinud juba üle aasta Eston Kohveri elust, kelle ta 5. septembril 2014 Eesti territooriumilt röövis. Samal päeval, kui Walesis toimus NATO tippkohtumine.

Eston Kohveri röövimisele on järgnenud farss Vene kohtutes, mis on praeguseks tipnenud 15-aastase vanglakaristusega range režiimiga vanglas. Venemaa on rikkunud Eston Kohveri röövimisega nii rahvusvahelist õigust kui Kohveri inimõigusi.

Kutsusin üles kõiki kolleege, ELi liikmesriike, Euroopa Komisjoni ja Euroopa poliitilisi parteisid oma suhtlemises Venemaaga nõudma ELi kodaniku Eston Kohveri viivitamatut vabastamist, et ta saaks pärast juba kaotatud aega tagasi pöörduda koju, kus ootab teda neli väikest last.

Tuleb jätkata ja tugevdada rahvusvahelist survet Venemaale, et hiljuti ebaseaduslikult pikaks ajaks vangi mõistetud Eston Kohver, aga ka Ukraina filmitegija Oleg Sentsov, lendur Nadija Savtšenko ja aktivist Aleksander Koltšenko vabastataks.