Eesti peab lähiajal rohkem panustama humanitaarabisse ja laiendama abiandmise geograafiat

Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet ütles Tallinnas Eesti Välispoliitika Instituudi arengukoostöö konverentsil, et Eesti arengukoostöö peaks lähiaastatel laiendama abiprojektide geograafiat ning panustada tuleb rohkem ka humanitaarabisse, sest kriiside arv on kasvanud ja need on laienenud.

Paeti sõnul tuleb edaspidigi pakkuda partnerriikidele Eesti reformikogemust ning e-riigi võimalusi, aga samas tuleks laiendada abisaavate riikide geograafiat. “Märksõna peaks siin olema ennekõike vaesuse vähendamine, kuid silmas tuleb pidada ka Eesti soovi kandideerida ÜRO Julgeolekunõukogu liikmeks 2019. aastal ning see on tehtav, kui Eestil on hooliva riigi kuvand,” lisas ta.

Paet ütles, et juba järgmisel aastal tuleb Eestil senisest enam panustada humanitaarabisse, sest Eesti arengu- ja humanitaarabi eelarve kasvab. “Kahjuks vajavad järjest enam abi konfliktide eest põgenenud nii Ukrainas, Süürias, Iraagis kui paljudes teistes piirkondades. Eesti saab järgmisel aastal neid inimesi rohkem toetada ning seda tuleb teha. Eesti on rahvusvahelise kogukonna vastutustundlik liige,” sõnas Paet.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s