Esimene päev Euroopa Parlamendi täiskogul

Täna oli mu esimene päev Euroopa Parlamendi täiskogu istungil. Suure osa tähelepanust pälvisid Euroopa Komisjoni presidendi Junckeri vastu esitatud kahtlused. Valdav hoiak on, et uurimine tuleb läbi viia võimalikult ruttu.

Samas on selge, et praeguse olukorra üle rõõmustavad kõige rohkem ELi vastased nii Euroopas kui väljaspool. Euroopa Komisjoni ja selle presidendi õõnestamine on vesi kõikvõimalike euroskeptikute, aga ka ELi nõrgestada tahtvate mõnede teiste riikide veskile. Seega loodetavasti saab see lugu võimalikult ruttu uuritud.

Oma osa on kõiges selles Euroopa riikide erinevatel maksuseadustel ja järjest enam on neid, kes seda ühtlustada tahaksid.

Homme on europarlamendilt tulemas oluline ELi ja Moldova assotsiatsioonileppe ratifitseerimisotsus.

Täna esinen europarlamendis sõnavõtuga Ukraina olukorrast ja homme Moldovast. Kõik mu seekordsed sõnavõtusoovid rahuldati.