Urmas Paet: Euroopa Parlament tegi pika sammu Moldova toetuseks

Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet ütles täna Brüsselis Euroopa Parlamendi täiskogu istungil, et Moldova vajab praegusel ajal Euroopa Liidu tugevat ja selget toetust. “Euroopa Liidu ja Moldova assotsiatsioonilepingu rafitiseerimine täna Euroopa Parlamendis on oluline samm Moldova ELi-suunalistes arengutes,” sõnas ta.

Paeti sõnul on Moldova oma arengutes eeskujuks ka teistele ELi idapartnerluse riikidele. “Samas peavad nii EL kui kogu rahvusvaheline kogukond aitama kaasa Transnistria külmutatud konflikti lahendamisele. Vastasel korral jääb see Moldova arenguid pikalt häirima,” sõnas ta.

Paeti sõnul on lubamatu, et Venemaa rakendab Moldova suhtes näiteks kaubanduspiiranguid seetõttu, et see riik soovib ELiga tihedamat koostööd teha. “Igal riigil peab olema võimalus oma tulevikku ise määrata,” ütles Paet Euroopa Parlamendis.

Euroopa Parlament ratifitseeris ELi ja Moldova assotsiatsioonilepingu.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s