Eesti toiduabi jõudmine Ukraina sisepõgenikeni on väga ajakohane

Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti sõnul on Ida-Ukraina vägivalla eest põgenenute abistamiseks mõeldud Eesti toiduabi kohalejõudmine Ukrainasse väga ajakohane.

Paeti sõnul jõudis Eesti humanitaarabina ÜRO Põgenikeorganisatsiooni Kiievi kontori lattu 20 tonni piimapulbrit, 4,5 tonni konservsuppe ja 4,7 tonni lihakonserve. “Eesti humanitaarabi saadetise koostamine algas nädalaid tagasi ning nüüdseks on see jõudnud Kiievisse, kust läheb edasi Odessa piirkonnas asuvate raskes olukorras sisepõgenike abistamiseks. Eesti abi jagatakse ka teistes Ukraina piirkondades, kuhu on paigutatud põgenikke,” lisas ta.

Paet ütles, et toidu- ja muu humanitaarabi vajadus on Ukrainas jätkuvalt suur, sest talv läheneb ning inimestel pole konflikti jätkumise tõttu võimalik kodupiirkonda Ida-Ukrainas tagasi pöörduda. “Eesti on Ukraina inimesi sel aastal abistanud ligi miljoni euro eest, kuid abivajadus on jätkuv ning ka Eestil tuleb Ukraina konfliktis kannatanute aitamist jätkata,” sõnas ta.

Urmas Paeti sõnul toob aga vägivalla jätkumine Ida-Ukrainas kaasa uusi inimohvreid, põgenikke ja kannatusi. “Seetõttu on äärmiselt oluline leida konfliktile kiire poliitiline lahendus ning Venemaal on selles võtmeroll,” ütles ta.

IMG_0558.JPG