Malaisia reisilennuki allatulistamise süüdlaste leidmine ei tohi jääda uute sündmuste varju

Täna möödub neli kuud Ida-Ukraina kohal Malaisia reisilennuki allatulistamisest, mille tagajärjel hukkus 298 inimest.

Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti sõnul pole siiani välja selgitatud kuritöö teostajaid ning leitud ega tuvastatud pole ka kõiki hukkunuid. “Uurimine peab süüdlased selgelt välja selgitama ning see ei saa jääda tagajärgedeta. Rahvusvaheline üldsus peab asjade edasisel käigul silma peal hoidma, sest tegemist on ränga kuriteoga,” lisas ta.

Paeti sõnul ei tohi Malaisia reisilennuki allatulistamise süüdlaste väljaselgitamine jääda muude uute sündmuste varju. “Ei G-20 ega muud Venemaa hõlmamise püüded ei tohi lennukatastroofi ja 298 inimese mõrvamise süüdlaste väljaselgitamist varjutada,” lisas ta.