Vene relvadest ja Euroopa pehmest jõust

Euroopa Parlamendis tekitas elevust äärmuslikumate poliitiliste jõudude poolt sissepandud umbusaldusavaldus Euroopa Komisjoni presidendile Junckerile, mis tuleb hääletusele järgmisel nädalal Strasbourgis toimuval EP täiskogu istungil. Läbiminekuks śansid puuduvad, aga tähelepanu all saab nn Luxleaksi teemat hoida ikka. Mida rutem uurimine läbi saab, seda parem, sest asjatult palju röövib see teema kõikvõimalikku tähelepanu.

IMG_0317-1.JPG
Täna oli ka Venemaa suunalise poliitika arutelu, mis tõi kiiresti esile hoiakute erinevusi. Ehk kohati tundus ka nagu vaataks Russia Todayd. Seda enam on selge, et ELi ühtsus Venemaaga seonduvas muutub järjest olulisemaks, aga ka keerulisemaks. Ja see mõjutab nii Ukraina, kui ka teiste riikide suunalist poliitikat ELis.

Ja muidugi jätkub europarlamendi vaidlus liikmesriikide valitsustega järgmise aasta eelarve üle, kus siiani kokkulepete ei paista. Aga küll ta tuleb.

Ja nüüd siirdun taas Vene-teemalisele arutelule, et meie hoiakud ikka peale jääksid ning Vene relvad ei alistaks Euroopa Liidu pehmet jõudu mitte kuskil.