Junckeri umbusaldushääletus kukub läbi, sest see nõrgestaks Euroopat

Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet ütles, et ta ei toeta Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri vastu esitatud umbusaldusavaldust, mis on Euroopa Parlamendis hääletusel sel neljapäeval.

Paeti sõnul esitasid alles tööle hakanud Euroopa Komisjoni juhi vastu umbusaldusavalduse Euroopa Parlamendi liikmed neist poliitilistest jõududest, kes on vastu Euroopa Liidu edasisele arengule ja tugevnemisele. “Luxleaki uurimine pole veel lõppenud, kuid juba soovitakse hukkamõistvat otsust teha,” sõnas ta.

“Praeguses rahvusvahelises olukorras vajab Euroopa Liit ühtsust ja tugevnemist, samas kui uue Euroopa Komisjoni umbusaldamiskatse töötab sellele vastu ning pole tugeva ELi huvides,” lisas Paet.

Paeti sõnul tekitavad pigem kasvavaid küsimusi tänase Venemaa ja Euroopa nii parem- kui vasakäärmuslaste ning ELi vastaste järjest tihedamad sidemed. “Ka Euroopa Komisjoni presidendi vastu esitatud umbusaldusavaldust tuleb vaadata muuhulgas selles kontekstis,” lisas ta.

Paeti sõnul pole neljapäevasel hääletusel Euroopa Parlamendis umbusalduse läbiminekuks võimalust, sest suurem osa Euroopa Parlamendi liikmetest peab oluliseks ELi stabiilset edasiarengut.