EL peab avama liitumiskõnelustel Türgiga uued peatükid

Täna peeti Euroopa Parlamendis Euroopa Liidu ja Türgi suhete arutelu.  Praeguses keerulises julgeolekuolukorras Euroopa Liidu vahetus naabruses tuleb ELi ja Türgi suhteid tihendada ning avada uusi peatükke ELi ja Türgi liitumiskõnelustel.turkey-eu

Liitumiskõnelustega tuleb edasi minna, sest vastasel korral jätab EL kasutamata mitmeid olulisi võimalusi. Nii on avamata läbirääkimised energiavaldkonnas, samas kui EL soovib tugevdada energiajulgeolekut ning otsib uusi allikaid.

Samuti on Türgil potentsiaali aidata kaasa koos ELiga lahenduste otsimisele konfliktidele Ukrainas, Iraagis, Süürias, Liibüas ja teistes piirkonna riikides. Türgi on olnud aastakümneid oluline liitlane NATOs ning ka seda tuleb silmas pidada ELi ja Türgi suhete edasiarendamise kontekstis. Eriti praegusel ajal vajab EL tugevaid liitlasi ning seetõttu on väga oluline liikuda tempokalt edasi ELi ja Türgi liitumiskõnelustel.

Türgi on ELile ka loomulik partner illegaalse immigratsiooniga võitlemisel ning konfliktikolletest pärit põgenike abistamisel.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s