EL välisesindustele kriisiolukordades inimeste abistamise ülesanne

Saatsin Euroopa Komisjonile pöördumise, kus toonitasin, et Euroopa Liidu välisteenistus peaks välja arendama konsulaarabi andmise funktsiooni, et kriisiolukordadesse sattunud Euroopa Liidu kodanikud saaksid vajadusel abi ka ELi välisesindustest.european-commission-building-flags-610

Euroopa Liidul on lai välisesinduste võrgustik, millele tuleks anda ka konsulaarfunktsioon, et kriisiolukordadesse sattunud ELi riikide kodanikud saaksid nendest ka abi. Eriti oluline on see väiksematele ja keskmise suurusega liikmesriikidele, kel pole välisesindusi kõikjal maailmas. Ka Eesti kodanikel oleks sellest võita.

Kui juba on tehtud suur kulutus ja avatud ELi välisesindused paljudes riikides, siis oleks mõistlik anda lisaväärtus ka ELi riikide kodanikele konsulaarfunktsiooni näol. Seni on see põrkunud mõne Euroopa suurriigi tahtmatuse taha, kuid enamik ELi liikmesriike pooldab ELi välisesindustele lisaväärtuse andmist.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s