Eesti peaks kiiresti ratifitseerima naistevastase vägivalla vastu suunatud Istanbuli konventsiooni

Eesti ja paljud teised Euroopa riigid peaksid kiiresti ratifitseerima naistevastase vägivalla vastu võitlemisega tegeleva Istanbuli konventsiooni. Samuti tuleb täiendada koolide õppekavasid nii, et saadav haridus kujundaks selliseid väärtushinnanguid, mis sobivad 21. sajandisse.

Naistevastane vägivald ainult arengumaade probleem, vaid on paraku levinud ka kõrgeltarenenud riikides, seal hulgas Euroopas. “Selles suhtes peab valitsema nulltolerants ning seda tuleb käsitleda, kui iga muud rasket kuritegu.

Mingil juhul ei ole aktsepteeritav naistevastase vägivalla põhjendamine kultuuriliste või traditsiooniliste eripäradega.

Ka Eesti saab siin teha rohkem, näiteks kiiresti ratifitseerida Istanbuli konventsiooni ning kutsuma üles ka teisi riike seda tegema. Samuti suunama arengukoostöö vahendeid naiste olukorra parandamisele arenguriikides.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s