Sanktsioonide leevendamisel pole põhjust

Kahjuks ei ole mingit tegelikku põhjust rääkida võimalusest muuta või leevendada Venemaa suhtes kehtestatud sanktsioone, sest olukord Ukrainas ei ole paranenud ehk ükski neist põhjustest, miks sanktsioonid kehtestati, ei ole kadunud.

Konflikti jätkuvat ulatust näitab see, et viimasel kahel päeval lahkus Luganski ja Donetski piirkonnast uute põgenikena 12 000 inimest. Kokku on Donbassi piirkonnast lahkunud juba üle 550 000 inimese. Selles valguses rääkida sanktsioonide leevendamisest on täiesti kohatu ja küüniline. Euroopa Liidul on põhjust sanktsioonide leevendamisest rääkida, kui Venemaa on lõpetanud agressiooni Ida-Ukrainas ja Krimmis. Vastasel korral devalveerib see Euroopa Liidu välispoliitikat.

Euroopa Liit peab suurendama ka abi Ukraina põgenikele. Esitasim Euroopa Komisjonile ka arupärimise, kuidas EL kavandab edasist Ukraina põgenike abistamist ning ka Ukrainast pärit põgenikele varjupaiga andmist ELi liikmesriikides. Ka Euroopa Liidu järgmise aasta eelarvet suurendati muuhulgas selleks, et anda Ukraina põgenikele rohkem abi. Samas selle tragöödia võiks kiiresti lõpetada Venemaa otsus lõpetada Ukrainas sõjategevus.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s