Ukraina otsus loobuda neutraliteedist tähendab Venemaa eesmärkidele vastupidist tulemust

Ukraina parlament otsustas täna suure häälteenamusega loobuda neutraliteedist. See tähendab selget suunda koostööle NATOga ja muidugi ELiga. Ilmselgelt ei soovi Ukraina praeguse sõja valguses olla üksi.IMG_0558

Venemaa on Ukraina-vastase agressiooniga paradoksaalselt saavutanud soovitule risti vastupidise tulemuse. Venemaa eesmärk oli ja on peatada Ukraina lähenemine Euroopa Liidule, sest NATO-suunalise liikumise peatas Ukraina juba 2010. aastal. Agressiooni tulemus on aga see, et Ukraina on kiirendanud ELi suunast tegevust ning nüüd tühistas veel ka neutraliteedi ehk avas uuesti koostöö NATOga.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s