Eesti saatkond Astanas on nüüd NATO kontaktsaatkond Kasahstanis

Euroopa Parlamendi liikme ja Euroopa Parlamendi Kesk-Aasia delegatsiooni liikme Urmas Paeti sõnul on Eesti saatkond Astanas alates 1. jaanuarist NATO kontaktsaatkond Kasahstanis ning see annab Eestile võimaluse panustada NATO ja Kesk-Aasia riikide tihedamatesse suhetesse.

“Möödunud suvel tehtud otsus anda 2015. aasta algusest NATO kontaktsaatkonna roll Eesti saatkonnale Kasahstanis on nii tunnustus Eesti tegevusele NATOs kui vastutus Kasahstani ja kogu Kesk-Aasia piirkonna ning NATO suhete arendamisel,” ütles ta.

Paeti sõnul on Kasahstani ja Kesk-Aasia roll julgeolekukeskkonna tugevdamisel kiiresti kasvav, arvestades NATO missiooni lõppu Afganistanis ning ka ISILi tegevust Iraagis ja Süürias. “Seetõttu on oluline, et ka NATO tegevus ja põhimõtted oleksid Kesk-Aasia riikides võimalikult hästi mõistetud. Sellele saab põhineda usaldus ja koostöö selle piirkonna riikidega,” lausus ta.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s