Eesti saatkond Astanas on nüüd NATO kontaktsaatkond Kasahstanis

Euroopa Parlamendi liikme ja Euroopa Parlamendi Kesk-Aasia delegatsiooni liikme Urmas Paeti sõnul on Eesti saatkond Astanas alates 1. jaanuarist NATO kontaktsaatkond Kasahstanis ning see annab Eestile võimaluse panustada NATO ja Kesk-Aasia riikide tihedamatesse suhetesse.

“Möödunud suvel tehtud otsus anda 2015. aasta algusest NATO kontaktsaatkonna roll Eesti saatkonnale Kasahstanis on nii tunnustus Eesti tegevusele NATOs kui vastutus Kasahstani ja kogu Kesk-Aasia piirkonna ning NATO suhete arendamisel,” ütles ta.

Paeti sõnul on Kasahstani ja Kesk-Aasia roll julgeolekukeskkonna tugevdamisel kiiresti kasvav, arvestades NATO missiooni lõppu Afganistanis ning ka ISILi tegevust Iraagis ja Süürias. “Seetõttu on oluline, et ka NATO tegevus ja põhimõtted oleksid Kesk-Aasia riikides võimalikult hästi mõistetud. Sellele saab põhineda usaldus ja koostöö selle piirkonna riikidega,” lausus ta.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s