Euroopa Parlament käsitles Eston Kohveri kinnivõtmist ja vangistust

Ütlesin tänasel Venemaa-teemalisel arutelul Strasbourgis Euroopa Parlamendi istungil, et Eston Kohveri kinnivotmisest ja Venemaale viimisest on möödas juba rohkem kui pool aastat. Kuigi Eesti, Euroopa Liit, Euroopa Noukogu ja palju riigid on Venemaalt noudnud Kohveri vabastamist ja kodumaale saatmist, pole Venemaa sellele reageerinud. Rahvusvaheline kogukond peab Kohveri vabastamisele järjepidevalt tähelepanu juhtima kuni ta saab koju naasta. Venemaa on röövinud pool aastat Eston Kohveri elust. Ta on eemal oma lastest, perest ja lähedastest ning ta tulevik on täiesti ebaselge. 
Ka ettevalmistatav Euroopa Parlamendi Venemaa olukorra-teemaline resolutsioon käsitleb Eston Kohveri kaasust. Kohveri röövimise juhtum on üks paljudest selgetest inimõiguste rikkumistest, mida Venemaa on viimasel ajal toime pannud. Nii on lisaks Kohverile vangistuses Ukraina piloot Savtšenko ning kodanikuühiskonna ahistamine on igapäevae.
Venemaa olukorra teemaline resolutsioon on Euroopa Parlamendis hääletusel homme.
Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s