Tänasel rahvusvahelisel Maa tunnil säästetakse elektrit ja pööratakse tähelepanu loodussõbralikule energiale

Täna on rahvusvahelise looduskaitseorganisatsiooni WWF (World Wide Fund) eestvedamisel ülemaailmne Maa tund, mille puhul kell pool üheksa õhtul lülitatakse tunniks ajaks välja üleliigsed tuled, et osutada kliimamuutuse ja globaalse soojenemisega kaasnevatele probleemidele.

WWFi algatus on hea võimalus juhtida tähelepanu keskkonnaprobleemidele ja loodussõbralikule arengule. Eesti inimesed oskavad loodust hinnata. Eesti territooriumist üle poole on kaetud metsaga ning mets on meie jaoks alati olnud olulise väärtusega. Meie keskkonnasäästlikkus väljendub muuhulgas ka paberivabas asjaajamises. Tänane päev annab võimaluse oma lugupidamist keskkonna suhtes väljendada üleilmselt ning pöörata tähelepanu just loodussõbralikule energiale.

Maa tund sai alguse 2007. aastal Sydneys, Austraalias ning algatus on sellest ajast alates üha populaarsemaks muutunud kogu maailmas.