Pöördusin taas ELi välisasjade kõrge esindaja Mogherini poole Indias viibivate Eesti laevakaitsjate küsimuses

Juhtisin taas ELi välisasjade kõrgele esindajale Federica Mogherinile esitatud pöördumises tähelepanu, et Indias kinnipeetud Eesti ja Briti kodanikest laevakaitsjad ootavad juba kuid India riigikohtu istungi määramise kuupäeva, kus oleks arutlusel edasi kaevatud kohtuasja menetlusse võtmise küsimus.

Arvestades, et maikuus on Indias pühad ning reaalselt algavad kohtuistungid uuesti alles juuni keskel, siis küsin, kas ELi välisasjade kõrge esindaja on Eesti ja Briti kodanike kodumaale lubamise teemat uuesti India poolega käsitlenud ning kuidas India sellist venitamist põhjendab.

Samuti küsisin Mogherinilt, milliseid samme on välisasjade kõrgel esindajal kavas astuda, et Eesti ja Briti kodanikud saaksid kodumaale tagasi pöörduda.

Seda teemat tuleb hoida pideva rahvusvahelise tähelepanu all kuni Eesti ja Briti laevakaitsjad koju saavad. Teema peab olema laual ka kõigil ELi-India kohtumistel.