EL soovib Eesti-Vene piirilepingute jõustumist

Euroopa Liidu välisasjade kõrge esindaja Federica Mogherini vastas minu arupärimisele seoses Eesti ja Venemaa piirilepingute jõustamisega, et Euroopa Liit ootab väga Eesti-Vene piirilepingute võimalikult kiiret ja täielikku ratifitseerimist.
Mogherini ütles oma kirjas, et Euroopa Liidu piiride õiguskindlus on ELi jaoks väga oluline ning et EL on toetanud Eesti püüdlusi jõuda Venemaa Föderatsiooniga kokkuleppele kahepoolse piirilepingu üle. Ning lisas, et EL soovib, et Venemaa Föderatsioon käivitaks piirilepingu ratifitseerimise Riigiduumas, nagu selle on juba käivitanud Riigikogu.
Vene Riigiduuma alustab loodetavasti peatselt lepete ratifitseerimist, et pärast rohkem kui 20 aastat kestnud ettevalmistusi, saaks Eesti-Vene piiriküsimuse selgelt lahendatud. Leian, et mida vähem on Venemaaga suuri lahtisi küsimusi, seda parem ning riigipiiri küsimus on selgelt selline teema. Euroopa Liidu selge toetus piirilepingute ratifitseerimisele ja jõustumisele kinnitab seda.
Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s