Euroopa Liit peab otsustama Venemaa-sanktsioonide pikendamise, sest senine tähaeg lõpeb

Homsel Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel tuleb otsustada ELi Venemaa-suunaliste sanktsioonide pikendamine, sest vastasel korral seniste piirangute kehtivusaeg lõpeb. 

Sanktsioone pikendatakse eeldavalt järgmise aasta jaanuari lõpuni. See on kompromiss, mis 28 liikmesriigi vahel oli praegu võimalik saavutada. Olukord Ida-Ukrainas pole paranenud, praegu kehtivat vaherahu on viimastel nädalatel rikutud kümneid kordi päevas. Samuti on Krimm jätkuvalt Venemaa poolt annekteeritud.

EL kehtestas Venemaa-suunalised sanktsioonid Venemaa agressiooni tõttu Ukrainas ning hoolimata mõnedest kõhkejatest pole mingit loogilist põhjust piiranguid leevendada või kaotada enne, kui Venemaa pole oma agressiivset tegevust Ukrainas lõpetanud ning Ukrainal on võimalik taastada oma territoriaalne terviklikkus.
Riigipiiride jõuga muutmine ei tohi kuuluda 21. sajandi Euroopasse ning sellega ei saa Euroopa Liit leppida.