Pagulastest

Eestis ei tohi tekitada olukorda, kus keegi peab igaks juhuks kodust lahkuma. Olgu või ajutisest kodust. Hirmu tõttu, kuigi pole milleski süüdi.
Samas on mõned leidnud, et pagulaste tänane äratoimetamine Vaost oli provokatsioon. Andkem endale siiski aru, et see ei olnud mingi provokatsioon. Varjupaiga töötajad hoolisid oma hoolealustest.
Võiks korra panna end nende inimeste olukorda, kes on niigi kannatanud, põgenenud vägivalla eest ja on nüüd pagulased võõras keskkonnas. Nüüd on nad saanud ajutise peavarju ja siis plaanib mitusada motomeest ja -naist tulla nende ajutise kodu juurde ebaselgetel motiividel, kusjuures üleskutsed aktsiooniks pole olnud nende suhtes kindlasti sõbralikud. Mida need niigi võõras keskkonnas olevad inimesed peavad tundma ja arvama? Kartma? Kui vaid mõni päev varem maandusid nende ajutise kodu akendesse kivid. Võiks püüda panna end ehk hetkekski nende inimeste olukorda.
Kui tahta meelt avaldada, siis tuleks seda teha parlamendi, valitsuse või kasvõi europarlamendi juures, aga mitte valida selleks nõrgemaid, ebakindlas ja hapras olukorras olevaid inimesi.