ELi eesmärk on leevendada üle konfliktipiirkondade lendavate reisilennukite riske

 

Esitasin mõni aeg tagasi Euroopa Komisjonile arupärimise reisilennukite ohutuse teemal. On äärmusrühmitusi, kelle kasutuses olevad relvasüsteemid ohustavad reisilennukeid. Eelmisel suvel Ukraina kohal allatulistatud Malaisia reisilennuki tragöödia puhul avaldati imestust, et niinimetatud separatistide kasutuses on relvad, mille laskekõrgus võimaldab alla lasta normaallennukõrgusel lendavaid reisilennukeid. Paraku ei pruugi see olla ainuke piirkond, kus illegaalsetel üksustel on sellised relvad. See risk võib olla ka näiteks ISILi kontrollitavate alade kohal.

Euroopa Liit vajab seetõttu adekvaatset infot, kas ja millistel illegaalsetel relvarühmitustel lisaks niinimetatud Donbassi separatistidele võivad olla reisilennukeid ohustavad relvasüsteemid.

Euroopa Komisjoni liige Violeta Bulc ütles vastuses minu arupärimisele, et Euroopa Komisjoni eesmärk on leevendada üle konfliktipiirkondade lendavate lennukite riske. Ta viitas rahvusvahelise tsiviillennunduse kogukonnale, mis on seisukohal, et lennuettevõtjad vajavad parimat kättesaadavat teavet võimalike riskide kohta üle konfliktipiirkondade toimuvate lendude puhul. “Rahvusvaheline Tsiviillennunduse Organisatsioon (ICAO) on alustanud tööd 12 punktist koosneva tegevuskava rakendamisel, mille eesmärk on leevendada üle konfliktipiirkondade toimuvate lendude riske,” ütles ta.

Bulc lisas, et ELis kooskõlastab Euroopa Komisjon teabevahetust liikmesriikide vahel, et teavitada lennuettevõtjaid tsiviillennundusega seotud võimalikest ohtudest konfliktipiirkondades ja nende kohal.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s