Euroopa Parlament arutab täiskogus Eston Kohveri inimõiguste rikkumist

Järgmisel neljapäeval, 10. septembril arutab Euroopa Parlament täiskogu istungil Strasbourgis Eston Kohveri ning Ukraina filmitegija Oleg Sentsovi ja aktivisti Aleksander Koltšenko inimõiguste rikkumist Venemaa poolt. Euroopa Parlamendil on kavas vastu võtta ka resolutsioon.

Tuleb jätkata ja tugevdada rahvusvahelist survet Venemaale, et hiljuti ebaseaduslikult pikaks ajaks vangi mõistetud Eston Kohver, aga ka Ukraina filmitegija Oleg Sentsov, lendur Nadija Savtšenko ja aktivist Aleksander Koltšenko vabastataks.

Euroopa Parlament, Euroopa Komisjon, Euroopa Nõukogu ja teised demokraatlikud organisatsioonid peavad hoidma teemat tugevalt päevakorras kuni need ebaseaduslikult vangi mõistetud inimesed on vabastatud. Samuti on vajalik riikide kahepoolses suhtluses Venemaaga seda joont hoida, et inimõiguste rikkumine lõpeks.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s