Hollandi lõppraport MH17 kohta on samm lähemale terroristide vastutusele võtmisele

Hollandi lõppraport MH17 allatulistamise kohta on samm lähemale süüdlaste väljaselgitamisele ja nende vastutusele võtmisele.

Rahvusvaheline uurijate meeskond toob raportis välja, et Malaisia reisilennuk tulistati Ida-Ukraina kohal alla Venemaal tehtud BUK-raketiga. Järgmise sammuna tuleb MH17 allatulistanud terroristid ja korralduse andjad välja selgitada ja vastutusele võtta. Ka poliitiline vastutus ei tohi kuhugi hajuda.

Venemaa käitumine lennuki allalaskmise uurimise jooksul on olnud kummaline. Venemaa ei ole toetanud Malaisia reisilennuki allatulistamise osas ÜRO rahvusvahelise tribunali loomist ning on tegelenud hoopis oma versiooni koostamisega lennuki allatulistamisest.

Kahjuks avanesid alles Malaisia reisilennuki allatulistamise järel paljudes Lääne-Euroopa ühiskondades silmad Ida-Ukrainas aset leidva Vene agressiooni suhtes.