EL toetab pingutusi Indias kinnipeetud Eesti laevakaitsjate olukorrale lahenduse leidmisel

Euroopa Liidu välisasjade kõrge esindaja Federica Mogherini kinnitas oma vastuses minu arupärimisele, et Euroopa Liit jätkab Indias kinni peetud Eesti ja Briti kodanikest laevakaitsjate olukorra jälgimist ning toetab Eesti ja Briti valitsuse pingutusi olukorrale lahenduse leidmisel.

 

“Euroopa Liit jälgib järjepidevalt Eesti ja Briti kodanikest laevakaitsjate juhtumit. Tamil Nadu kohtu otsus mõista Eesti ja Briti laevakaitsjad viieks aastaks vangi tuli suure üllatusena,” ütles Mogherini ning lisas, et Euroopa Liit on antud juhtumit korduvalt tõstatanud kohtumistel India esindajatega.

 

Saatsin jaanuari keskpaigas India välisministrile Sushma Swarajle, India suursaadikule Euroopa Liidu juures Manjeev Singh Purile, India suursaadikule Soomes ja Eestis Ashok Kumar Sharmale ja ELi välisasjade kõrgele esindajale Federica Mogherinile kirja, milles palusin nende tugevat toetust Eesti kodanikest laevakaitsjate koju aitamisel, arvestades India kohtu otsust mehed viieks aastaks vangi mõista.

 

Laevakaitsjate küsimuses tuleb kiiresti positiivse lahenduseni jõuda, et nad saaksid koju.
Poolteist nädalat tagasi võttis Euroopa Parlament vastu ka resolutsiooni, milles kutsub Indiat laevakaitsjate vabanemise osas üles kiirele positiivsele lahendusele.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s