Meil vedas, et suurte muutuste ajal oli USA president põhimõttekindel poliitik George H.W. Bush

94aastaselt lahkunud George H. W. Bush oli USA president maailma suurte muutuste ajal. Tema presidentuuri esimesel aastal 1989 langes Berliini müür, millele järgnes kogu Euroopa idabloki kokkukukkumine ning lõpuks ka Nõukogude Liidu lagunemine ja teiste seas Eesti iseseisvuse sisuline taastamine. Bushi juhitav USA oli riik, kes pidi leidma kiirelt uue tasakaalupunkti Euroopas ja kogu maailmas. Nimelt sai Bushist Nõukogude Liidu kokkukukkumisega maailma ainukese olulise võimukeskuse juht. See oli ka USAle uus olukord.

Bush oli USA president ka esimese Lahesõja ajal. Kui Husseini Iraak oli vallutanud naaberriigi Kuveidi ning USA sekkumisega löödi Iraagi väed Kuveidist välja ja taastati Kuveidi iseolemine. See konkreetne edukas sõjakäik tõstis ka president Bushi toetuse kodumaal kõrgeks.

Seega mahtus Bushi presidendiaega 1989-1993 mitmeid põhimõttelise tähtsusega maailmapoliitika olukordi, kust ta USA tugevamana läbi tõi.
Enne presidendiks saamist oli Bush juba suurte kogemustega poliitik. Ta oli olnud kaks perioodi Ronald Reagani asepresident, Luure Keskagentuuri direktor, USA saadik ÜROs ja Hiinas. Seega kogemus loeb.

Bushil oli ka isiklik sõjakogemus, sest ta võitles Teises maailmasõjas.

Bushil on kuus last ning aastal 2000 valiti ka ta poeg George Bush juunior USA presidendiks. Bushi abikaasa Barbara suri käesoleva aasta aprillis.

Meil Eestis ja Euroopas vedas, et suurte muutuste ajal, mil Nõukogude Liit lagunes ja Euroopa idablokk kukkus, oli USA president suurte kogemustega põhimõttekindel poliitik George Bush. Segased ja turbulentsed ajad vajasid vaba maailma juhti, kes neid protsesse mõistis ja toetas. Selleks, et kaosest sai tekkida midagi paremat. Näiteks jälle vaba Eesti riik.