Serbia ühised sõjaväeõppused Venemaaga on ELi kandidaatriigile sobimatud

Serbia peaks täpsemalt määratlema, kui tõsiselt soovitakse liitumiskõnelusi Euroopa Liiduga jätkata, sest viimaste nädalate Serbia käitumine eristub oluliselt ELi ühtsest välis- ja julgeolekupoliitilisest joonest.

IMG_0635-0.JPG

Viimane kummaline näide Serbia käitumisest reedesed ühised sõjaväeõppused Venemaaga. Sõnades Euroopa Liitu pürgida sooviv Serbia viib oma territooriumil läbi Venemaaga ühiseid sõjaväeõppusi ajal, kui EL on kehtestanud Venemaa suhtes seoses Ukraina-vastase agressiooniga piirangud. Ka on õppused NATOsse ja ELi kuuluva naaberriigi Horvaatia piiri läheduses, mis on vägagi kummaline.

Need on esimesed Serbia-Vene ühisõppused viimase üheksa aasta jooksul. “Seega on ka küsimus, miks selline ajastus ajal, kui EL üritab Venemaad survestada lõpetama agressiooni Ukrainas.

Serbia pole ühinenud EL kandidaatriigina ka ELi sanktsioonidega Venemaa suhtes ning eelmisel kuul külastas Belgradi suurejooneliselt Vene president. Kõik see tekitab olulisi küsimusi, millistest väärtustest ELi kandidaatriik Serbia lähtub ja kuidas selles olukorras saavad ELi laienemiskõnelused Serbiaga sisuliselt jätkuda.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s