EL peaks Donetski ja Luganski nn rahvavabariikide-nimelised rühmitused lisama terroristlike organisatsioonide nimekirja

Euroopa Liit peaks lisama nn Donetski ja Luganski rahvavabariikide-nimelised organisatsioonid Euroopa Liidu terroristlike organisatsioonide nimekirja.

Need organisatsioonid tegutsevad vahendeid valimata demokraatliku ja rahvusvaheliselt tunnustatud Ukraina vastu. Ka hiljutine Mariupoli tsiviilelanikkonna pommitamine kinnitas taaskord nende organisatsioonide olemust.

Nende organisatsioonide lisamine terroristlike rühmituste nimekirja pole vaid sümboolse väärtusega, vaid omab ka selget praktilist väljundit, sest terroristlike organisatsioonide toetamine on ÜRO konventsioonide kohaselt keelatud.

Loodetavasti käsitleb eelseisev ELi välisministrite kohtumine Donetski ja Luganski nn rahvavabariikide lisamist terroristlike organisatsioonide nimekirja ning teeb ka otsuse. Esitame koos teiste samameelsete Euroopa Parlamendi liikmetega ELi välisasjade kõrgele esindajale Mogherinile ka sellekohase ettepaneku